Wie wij zijn


Wij als stichting onderscheiden ons met andere instanties in Zuid-Limburg door onze eigen unieke, persoonlijke en professionele benadering.

Wij zijn een initiatief dat is opgericht door moeder en dochter. Zij zagen in hun thuissituatie de problemen die hun kinderen (met de diagnose ASS) in de maatschappij ondervinden.

De hulp die zij zochten voor hun (inmiddels volwassen) kinderen lag niet binnen handbereik, maar vaak ver weg in het land. Daardoor zijn zij gestart met het opzetten en ontwikkelen van deze stichting voor normaal- tot hoogbegaafde (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

De stichting is kleinschalig begonnen met een kleine 3 -persoonswoonvorm, en is inmiddels uitgegroeid naar een professionele stichting die nog steeds groeiende is in hun aanbod van hulp. Alle medewerkers binnen SAHZL hebben minimaal een MBO-4 opleiding. Daarnaast hebben zij allen ervaring met het Autisme Spectrum Stoornis. Deze ervaring komt uit persoonlijke hoek of is opgedaan door voorafgaande werkzaamheden.

SAHZL heeft inmiddels al jaren een vast team en heeft zeer weinig tot geen veranderingen in de samenstelling van het werkteam, waardoor de hulpvragers binnen de stichting zich vertrouwd voelen met de begeleiding en de woongroepen. Het voordeel van ons hechte werkteam wordt door hulpvragers als prettig ervaren. Een persoonlijk verhaal hoeft niet steeds opnieuw verteld te worden.

Kind en Ziekenhuis SurfKids
Copyrighted© 2016 by: Carlo Kok